کانال تلگرام تحقیقستان
انواع ماهی های خاویاری و طرز تهیه آن

انواع ماهی های خاویاری و طرز تهیه آن

انواع ماهی های خاویاری و طرز تهیه آن

خاویار نوعی ماده ی غذایی بسیار قوی است که از نوعی ماهی از گروه ماهیان اوزون بورون (Sturgeons) و از نوع ماده آن ها به دست می آید و در واقع تخم این ماهیان ماده است. از ویژگی های این نوع ماهی داشتن استخوان های نرم و غضروفی و نداشتن دندان است.

دانه های خاویار کروی و بسته به نوع ماهی اوزون بورون از طلایی، قهوه ای، خاکستری تا سیاه متغیر است و طعم تند و مطبوع و حتی طعم دانه فندق را ممکن است داشته باشند. خاویار را از ماهی زنده و پس از بی حس کردن آن، پاره کردن شکم ماهی و فشار دادن آن با دست، از شکم ماهی خارج می کنند سپس به آن نمک اضافه می کنند و روی توری ظریفی می گسترانند تا آب آن ها گرفته و خشک شود.

ماهی بلوگا : یکی از قدیمی ترین، شگفت انگیزترین و کمیاب ترین انواع بازمانده از هزاران سال پیش است. این ماهی با جثه قوی و سنگین و دهان بزرگی که دارد به دنبال شکار خود از جایی به جای دیگر می رود. خاویار این ماهی مرغوب ترین نوع خاویار جهان است. بلوگا بزرگ ترین ماهی اوزون بورون است و تخم آن ارزشمندتر از دو نوع دیگر اما کمیاب است. خاویار آن به رنگ خاکستری روشن و درشت است.

ماهی استرا : این اوزون بورون اندازه ی متوسط، بینی برجسته و طویل و ۴ برجستگی گوشتی در سطح پایین بینی دارد و به آسانی می تواند موجودهای کوچک و زنده دریا را ببلعد. خاویار به دست آمده از این ماهی به رنگ قهوه ای و دارای طعم دانه های گیاهی مانند قندق است.

ماهی سوروگا : ماهی کوچکی است که فلس های منشوری شکل قسمت خارجی بدنش، مشخصه اصلی او به شمار می رود. این ماهی فراوان ترین نوع اوزون بورون است و خاویار کوچک به رنگ خاکستری تیره یا سیاه رنگ را تولید می کند.

طرز تهیه و فرآوری خاویار:

خاویار تازه را دانه دانه از تخم اوزون بورون ماده به دست می آورند. این ماهی ها را پس از صید به وسیله تور، به صورت زنده به آزمایشگاه مخصوص می برند و بدون این که آن ها را بکشند ، کیسه های حاوی تخم را خالی می کنند. به این ترتیب که ماهی گیرها با مهارت به یک نقطه ی مشخصی در پایین سر ماهی ضربه می زنند و او را بی هوش می کنند و سپس با یک چاقوی تیز پهلوی ماهی را شکافته و کیسه های حاوی تخم را خارج می کنند.

منبع: تحقیقستان

انواع ماهی های خاویاری و طرز تهیه آن
(100%) 1 vote

درباره نویسنده: حسین شریفی

راه موفقیت، همیشه در حال ساخت است؛ موفقیت پیش رفتن است، نه به نقطه پایان رسیدن . ما در تحقیقستان تلاش میکنیم تا بهترین ها را برای شما به ارمغان آوریم.

مطالب زیر را حتما بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: !!محتوا محافظت می شود